Місія ОБСЄ виявила танки і гаубиці на окупованому Донбасі

Читать на русском
Зазначене свідчить про нехтування окупаційною адміністрацією Російської Федерації вимог актів міжнародного права.

Українська сторона СЦКК підтвердила інформацію спеціальної моніторингової групи ОБСЄ про зосередження бойовиками важкої техніки і озброєння за межами відводу, що є порушенням мінських домовленостей.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на інформацію СЦКК.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 24 лютогоСитуація на сході країни станом станом на 06:00 24 лютого 2018 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики НЗФ ОРДО продовжують практику зосередження важкої техніки і озброєння за межами відводу, що є порушенням мінських домовленостей. Зокрема, 22 лютого спостерігачами СММ ОБСЄ було виявлено 36 одиниць танків (Т-64), які розміщені в районі населеного пункту Круглик, і 5 одиниць буксируваних гаубиць (Д-30) в районі населеного пункту Ясна», - йдеться в повідомленні української сторони СЦКК.

Крім того, за попередньою інформацією, на території середньої школи по вулиці Богдана Хмельницького в місті Донецьк було виявлено 10 одиниць танків, а на північно-східній околиці населеного пункту Калинівка - артилерійські системи і міномети різного калібру.

«Зазначене свідчить про нехтування окупаційною адміністрацією Російської Федерації вимог актів міжнародного права, про заборону розміщення в населених пунктах важкого озброєння і техніки, а також систематичного порушення досягнутих домовленостей щодо відведення коштів вогневого ураження від лінії зіткнення сторін відповідно до мінських домовленостей», - заявляє українська сторона СЦКК.

Раніше ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості обстрілів на Донбасі.

Нагадаємо, бойовики не дали спостерігачам оглянути «гумконвой» з РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: