Полторак назвав чисельність ЗСУ

Читать на русском
Збройні Сили України (ЗСУ) зразка 2014 року, значно відрізняються від ЗСУ зразка 2017 року.

Збройні Сили України (ЗСУ) зразка 2014 року, значно відрізняються від ЗСУ зразка 2017 року.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, слова якого наводяться на сайті відомства, передає «Слово і Дело».

Чи допоможуть миротворці завершити війну на Донбасі та що буде далі?Українська сторона вважає, що поява миротворців на Донбасі допоможе вирішити війну на Донбасі. Чи так це, розбиралися експерти.

За його словами, чисельність військ зросла за три роки з 150 тис. осіб до 225 тис. Ситуацію з ЗСУ в 2014 році міністр назвав катастрофічною.

«У нас не було в що одягнути людей, були відсутні запасні частини для техніки, не було потрібних боєприпасів, системи підготовки, воїни і льотчики були непідготовленими. Загалом, була катастрофічна ситуація, і готових до ведення бойових дій було 5-6 тис. чоловік. Але ми змогли невідкладно вирішити ці питання, більш того - досягти певних успіхів», - сказав Полторак.

Він зазначив, що зараз в зоні бойових дій на Донбасі воюють виключно контрактники, яких в 2016-2017 роках набрали 110 тис. чоловік. Резерв складає близько 150 тис. чоловік із бойовим досвідом.

Раніше уряд затвердив державне оборонне замовлення на три роки.

Нагадаємо також, що в Міноборони повідомили про зупинку виробництва санітарних «Богданів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: