В ООН нагадали про гуманітарну кризу в Україні

Читать на русском
Заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер вважає, що потрібно краще інформувати світову громадськість про щоденне насильство і життєві умови на сході України.

Заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер вважає, що потрібно краще інформувати світову громадськість про щоденне насильство і життєві умови на сході України.

Про це вона заявила на європейській конференції, присвяченій гуманітарній кризі на сході України, яка проходила в Брюсселі, повідомляє «Голос Америки» з посиланням на новинне видання ООН, передає «Слово і Діло».

Полторак обіцяє залучити миротворчу місію ООН на ДонбасСказано 15 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Ця криза розгорівся у дворі Європи, але вона в основному забута світом», - заявила Мюллер, яка також є заступником координатора з надзвичайних ситуацій. «Ми повинні краще інформувати світову громадськість про щоденне насильство і життєві умовах на сході України, які зачіпають мільйони людей», - додала вона.

За словами Мюллер, людські жертви збройного конфлікту на сході України - вражаючі. Більш 2530 цивільних осіб загинули і 9 тисяч отримали поранення.

Чи допоможуть миротворці завершити війну на Донбасі та що буде далі?Українська сторона вважає, що поява миротворців на Донбасі допоможе вирішити війну на Донбасі. Чи так це, розбиралися експерти.

«Незліченні угоди про припинення вогню не спрацювали, і саме ця політична неспроможність покласти край конфлікту продовжує змушувати 4,4 мільйона українців, які постраждали від конфлікту, переносити щоденні страждання і робити неможливі вибори», - попереджала вона.

За словами Мюллер, східна Україна швидко стає «однією з найбільш замінованих територій в світі». У всіх уражених конфліктом районах терміново потрібні кошти для розмінування та навчальні програми про ризик і небезпеку, яку представляють міни, особливо уздовж лінії зіткнення, включаючи пропускні пункти.

«Важко повірити, що всього чотири роки тому Україна не потребувала гуманітарної допомоги», - підкреслила Мюллер.

Вона також звернулася до уряду України з проханням зробити все можливе для забезпечення вільного пересування цивільних осіб і припинення заборони на комерційні перевезення через «лінію розмежування».

Нагадаємо, Україна починає членство в Раді ООН з прав людини.

Раніше стало відомо про миротворчу місію під мандатом ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: