Держдеп закликав Росію погодитися на введення миротворців ООН

Читать на русском
У Державному департаменті США закликали Росію погодитися на миротворчу місію ООН на Донбасі.

У Державному департаменті США закликали Росію погодитися на миротворчу місію ООН на Донбасі.

Про це під час брифінгу заявила прес-секретар Держдепартаменту Хезер Науерт, передає «Слово і Діло».

Що має бути в пріоритеті при виборі військових для миротворчої місії на Донбасі?Згідно з доповіддю ООН, Україні потрібно 20 тисяч миротворців, а солдати мають бути з країн, що не входять до НАТО. Який критерій для України має стати визначальним, розповіли експерти.

«Ми отримали звістку про те, що 23-річний український медик була вбита, коли намагалася надати допомогу мирним жителям поблизу лінії зіткнення. Інцидент нагадує нам про продовження конфлікту в східній частині України, а також про те, що мирні жителі та ті, хто надає їм допомогу, знаходяться в небезпеці кожен день», - заявила Науерт.

Вона також зазначила, що Росії під силу зупинити конфлікт і вплинути на сили, які вона підтримує на Донбасі.

Полторак обіцяє залучити миротворчу місію ООН на ДонбасСказано 15 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Росія неодноразово демонструвала, що може зупинити насильство, якщо захоче цього. США знову закликають Росію наказати своїм підручним силам реалізувати повне припинення вогню, вивести свої сили і важке озброєння зі Східної України і погодитися на миротворчу місію ООН», - додала Науерт.

Свій план по введенню миротворчої місії на Донбас запропонували також США. Відомо, що він складається майже з 30 пунктів, одним з яких є розширення зони присутності місії і збільшення її чисельності. Крім того, ЗМІ, посилаючись на джерела в Білому домі, повідомляли, що США мають намір запропонувати розмістити на сході України 20 тис. миротворців. Цей план було обговорено під час зустрічі в Белграді помічника президента РФ Суркова зі спецпредставником США по Україні Куртом Волкером, і як відомо, по більшості пунктів Москва його не підтримує.

Раніше стало відомо, що Польща підтримує розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі і закликає ООН активніше включатися у вирішення конфлікту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: