Сюрприз у декларації. Проти депутата Ромео Скрипи порушили кримінальне провадження

Читать на русском
Депутат Чернівецької міськради Ромео Скрипа став відомим через те, що за рік поповнив свою декларацію 63 квартирами.

Депутат Чернівецької міськради Ромео Скрипа став відомим через те, що за рік поповнив свою декларацію 63 квартирами.

Як повідомляли активісти громадського руху «Чесно», представник фракції БПП «Солідарність» за один день придбав 31 квартиру, 6 машиномісць та 2 нежитлових приміщень. А трохи згодом купив ще 32 квартири, пише «Слово і Діло», посилаючись на юристів «Тисни».

Боротьба з елітною корупцією: чому це можливо в інших і що не так в УкраїніГолова парламенту Андрій Парубій припускає, що Рада зможе розглянути закон про антикорупційний суд у першому читанні вже 1 березня. Про перспективу ухвалення та боротьбу з елітною корупцією міркували експерти.

Втім, кримінальне провадження депутат отримав через інший «сюрприз» у декларації – BMW X6, яку його дружина придбала за 45 тисяч гривень, у той час як ціна за таку модель на ринку становить від 38 до 46 тисяч доларів США.

Крім того, в декларації Ромео Скрипи відсутня інформація про доходи від компанії ТОВ «БУД.ІН.КОМ» (в якій Скрипа має внеском до статутного капіталу) і ТОВ «Мед Палас», де його дружина є керівником і співзасновником із внеском у півмільйона гривень.

Із вищезазначеною інформацією юристи звернулися до правоохоронних органів, внаслідок чого розпочали розслідування за статтею 366-1 «Декларування недостовірної інформації».

Раніше Скрипа пояснив, що 63 квартири в його майновій декларації пов'язані із сімейним бізнесом у будівельній сфері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: