Збагачення Вовка: НАБУ зобов'язали повернути вилучену річ

Читать на русском
Адвокат колишньої дружини керівника столичного Окружного адмінсуду Світлани Вовк домігся повернення її особистих речей.

Детективів Національного антикорупційного бюро зобов'язали повернути відеореєстратор, який був вилучений під час обшуку в автомобілі, що стояв у гаражі приватного будинку колишньої дружини голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка Світлани у справі про можливе незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації першого.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва майже місяць тому, пише «Слово і Діло».

За інформацією адвоката Світлани Вовк, відеореєстратор вилучили з автомобіля Acura MDX, який перебуває в її фактичному володінні. Він зазначив, що відеореєстратор не перебував у переліку майна, яке підлягало вилученню, й тому має статус тимчасово вилученого майна. Також адвокат додав, що його клієнтка не має статусу підозрюваної, а відеореєстратор разом із картою пам'яті не були арештовані, а значить, підлягають поверненню.

Зазначимо, що в декларації самого Вовка в графі транспортних засобів зазначений такий самий автомобіль Acura MDX.

Водночас детектив НАБУ стверджував, що зазначені речі визнані речовим доказом у кримінальному провадженні, оскільки при здійсненні огляду відеореєстратора та карти пам'яті була знайдена інформація, що має значення для розслідування.

Вислухавши доводи сторін, суддя постановив, що зазначені речі не були заарештовані детективом, а значить, мають статус тимчасово вилучених. До того ж Світлана Вовк не є підозрюваною в зазначеному провадженні. Суддя задовольнив скарги адвоката колишньої дружини Вовка й зобов'язав НАБУ повернути відеореєстратор із картою пам'яті.

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ повернути голові Окружного адмінсуду Києва вилучені гроші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: