Стало відомо, коли судитимуть Манафорта

Читать на русском
Колишній політтехнолог Партії регіонів і екс-глава передвиборного штабу президента Трампа Пол Манафорт постане перед судом у вересні.

Колишній політтехнолог «Партії регіонів» і екс-глава передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт не визнав себе винним за новим обвинувальним висновком розслідування втручання Росії у вибори в США і постане перед судом у вересні.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише Reuters.

Скандальна справа Манафорта: як це позначиться на Україні та хто скористається розслідуваннямУкраїнська сторона звинувачувала Пола Манафорта в зв'язках із ПР, але згодом зняла всі претензії. Зараз Манафорт сам здався ФБР. Чи змінять США своє ставлення до України в зв'язку з цим інцидентом, розбиралися з експертами.

Суддя окружного суду США Емі Берман Джексон встановила, що судовий розгляд щодо Манафорта розпочнеться 17 вересня у Вашингтоні, округ Колумбія.

Очікується, що суд триватиме кілька тижнів і може проходити на тлі проміжних виборів в листопаді.

Манафорту висунуто звинувачення, які стосуються відмивання грошей, ухилення від податків і шахрайства, його також звинувачують в тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів у США прокремлівського уряду України часів колишнього президента Віктора Януковича.

Ці звинувачення були також висунуті давньому діловому партнерові Манафорта Річарду Гейтсу, однак після представлення нових звинувачень спеціальним радником ФБР Робертом Мюллером, він визнав себе винним у змові проти Сполучених Штатів і в тому, що брехав слідчим.

Нагадаємо, раніше Манафорта звинуватили в шахрайстві і відмиванні понад 30 мільйонів доларів, отриманих за роботу в Україні.

Як повідомляє The Washington Post, з Гейтса мають намір зняти звинувачення в податкових і банківських шахрайствах. Цей крок був частиною угоди Гейтса про визнання себе винним.

Манафорт 17 разів приїжджав в Україну в 2014 і 2015 роках для роботи на виборах. Він, як стверджується, порадив «Партії регіонів» перейменуватися в – «Опозиційний блок».

Крім того, спецпрокурор ФБР Мюллер подав новий обвинувальний акт, який стверджує, що Манафорт в 2012 році таємно заплатив колишнім провідним європейським політикам за лобіювання проросійського уряду України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: