Справа Манафорта: суддя ухвалила важливі рішення

Читать на русском
Екс-радник Януковича та колишній керівник передвиборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт залишився під домашнім арештом.

Екс-радник Януковича та колишній керівник передвиборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт залишився під домашнім арештом.

Про це повідомляє «Слово и Дело» з посиланням на «Голос Америки».

Водночас суддя пообіцяла видати ордер на звільнення з-під домашнього арешту бізнес-партнера Манафорта Річарда Ґейтса.

Крім того, за словами судді, судовий процес за всіма ознаками буде перенесений з весни на осінь. Він не зможе розпочатися у травні, як того вимагав спеціальний прокурор, який працює над розслідування про можливі таємні зв’язки з Росією, бо обом сторонам потрібно більше часу для вивчення доказів і винесення досудових рішень.

Суддя припустила, що процес може початися у вересні або жовтні.

Як відомо, 30 жовтня 2017 року було оприлюднено звинувачення Полу Манафорту та Річарду Ґейтсу. Воно містить 12 пунктів і включає перешкоджання діяльності урядових установ США, відмивання грошей, несплату податків, шахрайські дії та роботу в якості лобіста іноземної установи без реєстрації, що є кримінальним злочином в США.

Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні спеціального радника Роберта Мюллера про можливу змову між кампанією Трампа і Росією, почасти через численні зв'язки Манафорта з росіянами і його роботу з Януковичем.

Манафорту загрожує до 80 років позбавлення волі, якщо його вину доведуть. Сам Манафорт не визнає свою провину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: