Манафорт подав до суду на Мін'юст США у справі про Росію

Читать на русском
Екс-глава президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт звинуватив керівництво Мін'юсту США в перевищенні повноважень.

Екс-глава президентської кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт звинуватив керівництво Мін'юсту США в перевищенні повноважень.

Про це йдеться в позові Манафорта, поданому в суд 3 січня, повідомляє «Слово і Діло».

Нагадаємо, раніше Мюллер звинуватив Манафорта і його колишнього партнера по бізнесу Ріка Гейтса в змові проти інтересів США, відмиванні грошей, введенні уряду в оману і порушенні інших законів.

Політтехнолог в своєму позові просить суд визнати, що перший заступник голови міністерства юстиції Род Розенстайн перевищив повноваження, коли дав Мюллеру можливість розслідувати побічні справи, крім основного обов'язку - пошуку свідоцтв російського втручання у вибори президента США.

Манафорт стверджує, що Розенстайн не мав на це права. Крім того він звинувачує спецпрокурора в тому, що той перевищив повноваження, коли завів справу проти Манафорта і Гейтса.

Екс-керівник передвиборного штабу Трампа вимагає у суду «видати рішення, яке перешкодить пану Мюллеру вести розслідування будь-яких справ крім його повноважень, отриманих при призначенні», йдеться в позові.

Раніше повідомлялося, що спецпрокурор зібрав у справі Манафорта і Гейтса понад 400 тисяч документів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: