Гонтарева так і не обмежила готівкові розрахунки до тисячі євро

Читать на русском
Голова Нацбанку Валерія Гонтарева провалила обіцянку обмежити суму готівкових розрахунків до тисячі євро.
Валерія Гонтарева

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева не виконала обіцянку обмежити готівкові розрахунки до 1 тисячі євро.

Таку обіцянку вона дала 9 листопада 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Перше, що ми будемо робити, й такий законопроект у парламенті вже є – ми будемо обмежувати готівкові розрахунки, щоб вони не були більш ніж 1 тисяча євро», – обіцяла глава НБУ.

Чим володіє Смолій і хто його бізнес-партнериПрофільний комітет Верховної Ради схвалив кандидатуру доларового мільйонера Якова Смолія на посаду голови Нацбанку України. Слово і Діло вивчило, з ким, де й скільки заробив наступник Гонтаревої.

З 4 січня минулого року Нацбанк знизив граничну суму розрахунків готівкою за участю фізичних осіб зі 150 тисяч до 50 тисяч гривень, за курсом євро це більш ніж 1 тисяча. Станом на початок лютого 2018 року гранична сума розрахунків готівкою не змінювалася, а Гонтарева перебуває в тривалій відпустці, парламент скоро розглядатиме питання її звільнення.

За курсом НБУ від 5 лютого, 50 тисяч гривень – це 1435,2 євро. Таким чином, Гонтарева свою обіцянку не виконала.

Раніше комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендував парламенту затвердити постанову про звільнення з посади голови НБУ Валерії Гонтаревої та призначення на цю посаду Якова Смолія.

Нагадаємо, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що голова Нацбанку Валерія Гонтарева готова виступити зі звітом про свою діяльність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: