В Японії презентували талісмани Олімпіади-2020

Читать на русском

Талісман в синьому презентує Олімпійські ігри, а персонаж в рожевому - Паралімпійські. Вони ще не отримали імена, але як запевняють в оргкомітеті ігор, поважають один одного.

Офіційними талісманами Олімпіади і Паралімпіади, які відбудуться влітку 2020 року в Токіо, обрані фігурки в стилі японського аніме.

Талісмани були презентовані публіці в середу, 28 лютого, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на the Guardian.

Талісман в синьому презентує Олімпійські ігри, а персонаж в рожевому - Паралімпійські. Вони ще не отримали імена, але як запевняють в оргкомітеті ігор, поважають один одного.

Талісмани були обрані в результаті конкурсу, на який представили свої проекти понад дві тисячі художників і художніх колективів. Попередньо було відібрано кілька проектів, які були представлені на суд японських школярів і вже в результаті їх голосування були визначені два переможці.

Зимові Олімпійські ігри: як виступала збірна України в 1994-2014 рокахСьогодні в Південній Кореї відкрилися зимові Олімпійські ігри. Слово і Діло згадує, як виступила збірна України в попередні роки.

Персонажі-переможці були створені ілюстратором Ріо Танігучі. Автор малюнків і представники оргкомітету заявили, що талісмани наділені силою миттєво переміщатися в просторі і вони дуже сподіваються, що зможу надихати учасників ігор на перемоги. В оформленні талісманів використані елементи характерні для дизайну епохи Едо (1603-1868). Елементи дизайну цієї ж епохи були використані в круглої емблемі Ігор-2020 року, презентованої ще в минулому році.

Нагадаємо, спортсмени з 30 країн завоювали медалі на Олімпіаді-2018 у Пхьончхані. Україна з одним «золотом» посідає 21-ше місце.

Прапороносцем збірної України на закритті зимових Олімпійських ігор був володар золотої медалі Пхьончхана в лижній акробатиці Олександр Абраменко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: