У скільки обійшлася Олімпіада-2018?

Читать на русском
Олімпіада в Пхенчхані обійшлася в чотири рази дешевша за російську. Найбільші витрати пішли на будівництво високошвидкісної залізничної магістралі з Сеула в Пхенчхан.

Витрати на зимові Олімпійські і Параолімпійські ігри в Сочі в 2014 році були приблизно в чотири рази більшими, ніж сума, яку витратили на Олімпійські ігри в Пхенчхані в цьому році.

Про це свідчить звіт організаторського комітету Олімпіади в Південній Кореї, пише Німецька хвиля, передає Слово і Діло.

Згідно з документом, який є у розпорядженні інформагентство SID, загальний бюджет Ігор-2018 склав 12,5 млрд. доларів (10,1 млрд. євро), а бюджет ОІ 2014 склав 51 млрд. доларів (41,4 млрд. євро).

Зимові Олімпійські ігри: як виступала збірна України в 1994-2014 рокахСьогодні в Південній Кореї відкрилися зимові Олімпійські ігри. Слово і Діло згадує, як виступила збірна України в попередні роки.

Так, уточнюється, що на організацію Ігор в Пхенчхані витратили 2,4 млрд. доларів (це 1,9 млрд. євро), а решта коштів пішли на інфраструктурні проекти, пов'язані з Олімпіадою.

При цьому, наголошується, що найбільші витрати були пов'язані з будівництвом високошвидкісної залізничної магістралі з Сеула в Пхенчхан, яка розташована в 170 км. від столиці - на цей проект пішло 3,4 млрд. доларів (2,7 млрд євро).

Збірна Норвегії вийшла на чисте перше місце медального заліку зимових Олімпійських ігор в південнокорейському Пхенчхані.

Раніше «Слово і Діло» нагадало, як збірна України виступила на зимових Олімпійських іграх в 1994-2014 роках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: