Справа Южно-Української АЕС: суд відмовився стягнути заставу одного з підозрюваних

Читать на русском
Один із районних судів столиці не побачив підстав для стягнення на користь держбюджету внесеної застави підозрюваним у справі ЮУАЕС.
Солом'янський райсуд Києва

Суд відмовився стягнути 400 тисяч гривень застави, які були внесені затриманим у справі Южно-Української АЕС інженером із комплектації устаткування підприємства Олексієм Рибаком.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП вказував, що Рибак 21 січня був викликаний до прокуратури на 22 січня на 10:00 для отримання клопотання про подовження запобіжного заходу. Рибак, залишаючись працювати на посаді, після робочого дня оформив відпустку за власний рахунок і 22 січня о 7 ранку виїхав до Києва й прибув до столиці о 16:00, не з'явившись на вказаний час. Також у прокуратурі зазначили, що підозрюваному 23 січня вручили повторну повістку до САП для отримання клопотання того ж дня, проте Рибак не з'явився й заздалегідь не попередив прокурора про неможливість прибуття.

Вислухавши доводи прокурора, суддя визнав недоведеним перший факт неявки підозрюваного за викликом прокурора на певний час без поважних причин. Служитель Феміди додав, що другий факт неявки також не порушив зобов'язань, оскільки їхня дія сплила 22 січня. Таким чином, суд відмовив САП у стягненні застави Рибака.

Водночас слідчий суддя повторно поклав на підозрюваного низку зобов'язань, а саме: прибувати за першим викликом, не відлучатися без дозволу з місця проживання та інформувати про зміну місця проживання та/або роботи.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру колишньому президенту «Енергоатому» в зазначеній справі.

Раніше Бюро викликало на допит відразу чотирьох підозрюваних у справі Южно-Української АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: