Яйця на «вічному вогні»: ЄСПЛ зобов'язав Україну заплатити активістці за перформанс

Читать на русском
ЄСПЛ зобов'язав Україну виплатити 4 тисячі євро моральної шкоди активістці Ганні Сіньковій, яка була арештована за акцію протесту – приготування яєчні на Вічному вогні в Києві.

ЄСПЛ зобов'язав Україну виплатити 4 тисячі євро моральної шкоди активістці Ганні Сіньковій, яка була арештована за акцію протесту – приготування яєчниці на Вічному вогні в Києві.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в рішенні ЄСПЛ від 27 лютого, передають «Українські новини».

Сінькова вимагала виплатити їй 30 тис. євро морального відшкодування й визнати її тримання під вартою порушенням положень Конвенції прав людини.

16 грудня 2010 року активістка у складі групи «Братство Святого Луки» провела акцію протесту на Меморіалі Вічної слави в Києві, підсмаживши яєчню на Вічному вогні.

Активісти заявили, що в такий спосіб протестували проти Комуністичної партії та проти нераціонального використання природного газу для підтримання вогню.

24 грудня 2010 року проти неї та ще трьох непізнаних осіб була порушена кримінальна справа за підозрою в оскверненні могили.

У березні 2011 року Сінькову затримали й заарештували.

У жовтні 2012 року суд засудив її до 3 років позбавлення волі умовно.

ЄСПЛ оприлюднив рішення щодо порушення прав українців в ОРДЛОЄвропейський суд з прав людини виніс одне з перших рішень щодо порушення прав громадян внаслідок конфлікту на Донбасі.

ЄСПЛ присудив Сіньковій 4 тисячі євро як компенсацію моральної шкоди.

Як повідомлялося, в листопаді 2017 року невідомі залили цементом Вічний вогонь у парку Слави в Києві.

За кілька днів Вічний вогонь у столиці був залитий цементом повторно.

Акти вандалізму стали причиною встановлення камер спостереження біля пам'ятників Володимиру Великому, Миколі Щорсу та Меморіалу Вічної Слави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: