Хакери РФ намагалися дізнатися військові секрети США – ЗМІ

Читать на русском
Російські кібершпигуни, які намагаються вивідати секрети військових безпілотників та інших військових технологій США, хотіли хитрістю отримати адреси електронної пошти ключових контрактних працівників.

Російські кібершпигуни, які намагаються вивідати секрети військових безпілотників та інших військових технологій США, хотіли хитрістю отримати адреси електронної пошти ключових контрактних працівників.

До такого висновку прийшло розслідування, проведене інформаційним агентством Associated Press, передає Голос Америки, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що СБУ буде створювати Національну систему кібербезпекиСказано 27 січня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Що остаточно було вкрадено - невідомо, але хакери, очевидно, скористалися загальнонаціональною вразливістю в сфері безпеки - погано захищеною електронною поштою і практично повною відсутністю прямих повідомлень про це постраждалим.

Група кібершпіонажу Fancy Bear, яка також втручалася у вибори в США, намагалася отримати координати щонайменше 87 осіб, які працюють над військовими безпілотниками, ракетами, винищувачами-Stealth, або виконували іншу секретну роботу, виявило Associated Press.

У поле зору хакерів потрапили як співробітники малих компаній, так і таких гігантів оборонної промисловості, як Lockheed Martin, Raytheon, Boeing, Airbus Group і General Atomics. Декілька людей працювали в галузевих організаціях, були членами рад директорів або працювали за контрактом в союзних США країнах.

Полігон хакерських диверсій: що чекає на Україну в епоху кібервійн?Наслідки нещодавньої хакерської атаки спричинили неабиякий резонанс серед українців. Новий фронт кібервійни проти України відкрито вже давно, проте ми й далі залишаємося вразливими до таких загроз. Чи вдасться змінити ситуацію?

«Судячи з усього, їхніми цілями були програми, які пов'язані з одними з найпрогресивніших і передових технологій, а також люди, які працюють у цих програмах», - заявив колишній високопоставлений радник Управління директора національної розвідки США Чарльз Совелл, який ознайомився зі списком імен, наданим Associated Press.

«Якщо ці програми якимось чином скомпрометовані, то наші конкурентні переваги і наша оборона скомпрометована. Ось що дійсно лякає», - сказав Совелл, який сам став мішенню хакерів.

Раніше повідомлялося, що в Одеській області зламали сайт управління юстиції.

Нагадаємо також, в КНДР відповіли на звинувачення США в кібератаки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: