Атаки хакерів: вкрадені особисті дані учасників АТО

Читать на русском
Внаслідок хакерських атак були викрадені персональні дані українських бійців. Причетні до злочинів особи встановлюються.

Після хакерської атаки на початку місяця на електронну пошту українських політиків, зловмисники знову вдалися до злочинів. Цього разу з комп'ютера співробітника одного з регіональних підрозділів Держслужби України у справах ветеранів війни та учасників АТО були викрадені їх особисті дані.

Про це повідомляє прес-служба кіберполіції, передає «Слово і Діло».   «Ми встановили комп'ютер, зламавши який, хакери отримали доступ до всієї інформації, яка була розміщена не тільки на цьому пристрої, але і у всій локальній мережі підрозділу. Зараз ми проводимо ретельний огляд ураженої техніки», - заявив начальник департаменту кіберполіції Сергій Демедюк.

Він повідомив, що користувач соцмережі під вигаданим ім'ям пропонував завантажити архіви з персональною інформацією учасників АТО.

Також, повідомляється, що співробітники поліції проводять перевірку для визначення шляхів зараження комп'ютера шкідливими програмами.

На даний момент, встановлюються причетні до скоєння кіберзлочини.

Як відомо, раніше російські хакери з групи Fancy Bear намагалися зламати акаунти і електронну пошту ряду українських політиків.

Кілька днів тому повідомлялося, що хакери вкрали мільйон доларів з Банку Кредит Дніпро, а потім переводили в готівку суму в Китаї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: