Хакери завдали шкоди світовій економіці на сотні мільярдів

Читать на русском
Кіберзлочинці у 2017 році завдали світовій економіці збитків на 600 млрд доларів. У 2014 році ці збитки оцінювалися у 445 млрд доларів.

У 2017 році збитки світової економіки від кіберзлочинів склали близько 600 млрд доларів.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться у звіті компанії McAfee, що займається кібербезпекою, і Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), пише Прайм.

Хакери вкрали мільйон доларів з українського банкуХакери вкрали мільйон доларів з Банку Кредит Дніпро. Пізніше зловмисники переводили в готівку суму в Китаї.

«Кіберзлочинність коштує економіці близько 600 мільярдів доларів, або 0,8% від глобального ВВП, що більше в порівнянні з даними звіту за 2014 рік, коли світові збитки оцінювалися у 445 мільярдів доларів», - йдеться в дослідженні.

Банки залишаються пріоритетною метою кіберзлочинців, зазначається в релізі.

За словами старшого віце-президента CSIS Джеймса Льюїса, кількість центрів кіберзлочинності у світі зростає, включаючи Бразилію, Індію та В'єтнам.

У доповіді розглядалася кіберзлочинність у країнах Північної Америки, Європи і Центральної Азії, Східної Азії та Тихоокеанського регіону, Південної Азії, Латинської Америки і Карибського басейну, Африки на південь від Сахари, Близького Сходу і Північної Африки.

Зазначається, що в дослідженні не робилися спроби виміряти всі шкідливі дії в інтернеті, замість цього акцент був зроблений на випадки, коли злочинці отримували незаконний доступ до комп'ютера або мережі жертви.

Як відомо, кіберполіція розслідує викрадення біткоінів на мільйони доларів.

Раніше повідомлялося, що за підрахунками Європолу, приблизно 3-4% з 100 млрд фунтів стерлінгів від незаконних доходів в Європі відмиваються завдяки криптовалютам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: