ЗМІ: британському уряду загрожує відставка

Читать на русском
В рядах правлячої Консервативної партії Великобританії назрів розкол через відсутність єдиної позиції щодо майбутнього Brexit.

В рядах правлячої Консервативної партії Великобританії назрів розкол через відсутність єдиної позиції щодо майбутнього Brexit.

За даними газети The Sunday Times, нинішній уряд може піти у відставку в результаті змови з боку 15-20 депутатів-консерваторів, які можуть допомогти опозиційный Лейбористській партії здобути перемогу при проведенні голосування про вихід Великобританії з митного союзу ЄС, пише «Слово і Діло».

Схаменулися: британці вимагають нового референдуму щодо BrexitПоловина громадян Великої Британії висловлюються за проведення нового референдуму щодо Brexit, вважаючи, що країна виплатить ЄС дуже багато грошей за розлучення.

Головний партійний парламентський організатор Джуліан Сміт, який займається забезпеченням партійної дисципліни в Палаті громад, попередив про це прем'єр-міністра Терезу Мей на закритому засіданні кабміну в заміській резиденції Чекерс.

При цьому міністр у справах Північної Ірландії Карен Бредлі закликав Мей не покладатися на голоси 10 депутатів північноірландської Демократичної юніоністської партії (ДЮП), що підтримує в парламенті уряд меншості торі.

Позиції консерваторів можуть підірвати також шестеро депутатів з республіканської партії «Шинн Фейн», які традиційно ігнорують роботу Палати громад, але потенційно могли б прийти туди.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей закликала Європейський Союз укласти новий договір про безпеку, який буде діяти після виходу країни з ЄС.

Нагадаємо, Палата громад Великобританії ухвалила закон про Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: