Мей закликала ЄС укласти новий договір з безпеки

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей закликала Євросоюз укласти новий договір про безпеку, який буде діяти після виходу країни з ЄС.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей закликала Євросоюз укласти новий договір про безпеку, який буде діяти після виходу країни з ЄС.

Про це вона заявила на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Британія буде змушена платити ЄС і після Brexit – єврокомісарПісля офіційного виходу Британії з Євросоюзу Лондон буде змушений до 2020 року сплачувати до бюджету ЄС компенсаційні виплати.

«Безпека Європи - це і наша безпека, тому я говорила раніше і повторюю сьогодні, що Великобританія беззастережно налаштована на її збереження», - підкреслила Мей.

Вона додала, що обмін розвідувальною інформацією між Лондоном і ЄС і співпраця між правоохоронними органами повинні продовжитися і після Brexit.

За словами британського прем'єра, нова угода з питань безпеки дозволить Великій Британії зберегти членство в поліцейській організації ЄС, Європолі, і швидко екстрадувати підозрюваних.

Також Велика Британія має намір вийти з-під юрисдикції Суду Європейського Союзу, що, на думку Мей, не повинно ускладнити співпрацю між Лондоном і ЄС.

«Ми повинні робити те, що є найбільш практичним і прагматичним у забезпеченні колективної безпеки», - підкреслила вона.

Мей переконана, що ідеологічні розбіжності не повинні стримувати співробітництво у сфері безпеки між Великою Британією і ЄС після Brexit. За її словами, не можна допустити, щоб «жорсткі інституційні обмеження» стримували цю співпрацю і «ставили безпеку наших громадян під загрозу».

Раніше повідомлялося, що членам ЄС доведеться збільшити внески через Brexit.

Нагадаємо, Палата громад Великобританії ухвалила закон про Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: