Палата громад Великої Британії підтримала закон про Brexit

Читать на русском
Британська палата громад ухвалила закон про Brexit. Законопроект визначає датою виходу Британії зі складу ЄС 29 березня 2019 року.

Палата громад парламенту Великої Британії в остаточному читанні ухвалила законопроект про вихід країни зі складу Євросоюзу.

Как інформує «Слово і Діло», про це повідомляє The Independent.

Названо точний час виходу Британії з ЄвросоюзуВ уряді Великобританії мають намір законодавчо оформити точний час виходу країни з Європейського союзу.

Законопроект у третьому читанні підтримали 324 члени нижньої палати, проти виступили 295. Тепер документ буде скерований до палати лордів.

Законопроект визначає датою виходу Британії зі складу ЄС 29 березня 2019 року й встановлює верховенство британського законодавства над європейським.

Міністр у справах Brexit Девід Девіс наголосив, що ухвалення документа має важливе значення «для підготовки країни до історичного рубежу».

У грудні 2017 року Лондон і Брюссель завершили першу фазу переговорів щодо виходу Великої Британії з європейського блоку.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей підтвердила, що вартість виходу Британії з ЄС становитиме від 35 до 39 млрд фунтів стерлінгів.

Тим часом ЄС шукає способи компенсувати очікувану в зв'язку з Brexit втрату 12-15 млрд євро на рік. Єврокомісія планує запровадити збори з іноземних туристів (після Brexit до них долучаться й британці), податки на пластикову упаковку та збори за викиди парникових газів.

Згідно з даними опитування, вихід Великої Британії з Євросоюзу підтримують лише 41% громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: