Схаменулися: британці вимагають нового референдуму щодо Brexit

Читать на русском
Половина громадян Великої Британії висловлюються за проведення нового референдуму щодо Brexit, вважаючи, що країна виплатить ЄС дуже багато грошей за розлучення.

Половина громадян Великої Британії висловлюються за проведення нового референдуму щодо Brexit, вважаючи, що країна виплатить ЄС «дуже багато грошей» за «розлучення».

Такими є дані соціологічного опитування, яке оприлюднив британський таблоїд Mail on Sunday, передає «Слово і Діло».

Британці відповідали на запитання, чи хотіли б вони проголосувати за те, наскільки прийнятними є умови виходу Великої Британії з ЄС. Проти такого референдуму висловилися 34% опитаних, 16% – не визначилися з відповіддю.

Євросоюз готує секретний план дій щодо BrexitЄвропейський союз розробляє спеціальний план на випадок, якщо переговори про вихід Великобританії з ЄС завершаться без угоди щодо Brexit.

Більшість із понад тисячі опитаних також заявили, що країна виплатить під час Brexit «занадто багато грошей». Раніше британські ЗМІ написали, що уряд готовий заплатити Євросоюзу за вихід із нього близько 50 млрд євро, нагадує Deutsche Welle.

Колишній британський прем'єр Тоні Блер висловився в неділю за скасування виходу Великобританії з ЄС. «Це можна зупинити. Нічого не сталося раніше ніж це сталося», – заявив він BBC.

За словами Блера, британський уряд може не досягти своїх цілей під час переговорів щодо Brexit. Екс-прем'єр упевнений, що більішсть громадян Великої Британії могли б змінити свою думку після того, як з'ясувалися негативні наслідки Brexit.

Як відомо, Великобританія та Євросоюз досягли домовленості щодо попередньої суми, яку Лондон виплатить ЄС за Brexit.

Раніше повідомлялося, що Британія та Євросоюз засекретять розмір компенсації за Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: