Всесвітній гнів мусульман: чим обернулося рішення Трампа щодо Єрусалиму

Читать на русском
МОЗ Палестини повідомив постраждалих під час протестів через рішення президента США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. Протести охопили кілька країн.

Рішення президента США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю викликало масове обурення і невдоволення в країнах мусульманського світу. Акції протесту вже пройшли в Іраку, Йорданії, Туреччині, Єгипті.

Про це повідомляє Еuronews, передає «Слово і Діло».

Дамаск. Як повідомляється, в таборі палестинських біженців під Дамаском розгнівані мусульмани палили прапори США та Ізраїлю.

Афганістан. Схожа ситуація спостерігалася і в столиці Афганістану, де також відбувся різкий сплеск антиамериканських настроїв.

«Ми хочемо, щоб мусульмани всього світу об'єдналися і почали священну війну проти Америки та Ізраїлю», - цитує видання слова одного з учасників протесту.

Єгипет. До слова, відзначимо, що в 1979 році Єгипет став першою арабською країною, яка тоді визнала Ізраїль. Однак, сьогодні єгиптяни виступили на захист Палестини і відкрито висловили підтримку своїх палестинських сусідів.

Єрусалим – столиця Ізраїлю: на що здатні арабські країни та що буде даліПрезидент США підписав указ про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю. В Палестині на знак протесту почали палити портрети Трампа. Ситуацію оцінили експерти.

«Трамп повинен знати, що Палестина - в серцях всіх арабів, всіх мусульман і всіх вільних людей у ​​всьому світі», - каже учасник акції.

Палестина. Звичайно ж і в самій Палестині ситуація не вщухає. Минуло лише три дні з моменту рішення Дональда Трампа, а МОЗ Палестини вже повідомив про 1,1 тисячі постраждалих в результаті зіткнень в різних районах Західного берега річки Йордан, сектора Газа та Єрусалиму.

ХАМАС

«Сьогодні, в 30-ту річницю першої інтифади, наш народ знову повстає, відкидаючи рішення Трампа. Єрусалим є столицею Палестини і столицею арабів і мусульман», - заявив один з лідерів палестинського радикального руху ХАМАС.

Як повідомляється, ізраїльські військові підрахували, що в безладах на Західному березі річки Йордан і по кордонах сектора Газу брали участь близько 7,5 тисячі чоловік, і визнали, що відкривали вогонь на ураження по «десяткам головних активістів».

Саудівська Аравія - Туреччина. Наразі саудівський король пообіцяв США всесвітній гнів мусульман через рішення Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Країну охопили мітинги.

Президент Туреччини оголосив про намір розірвати з Ізраїлем дипломатичні відносини.

У Європі ісламське об'єднання Milli Görüs організувало акції протесту перед посольствами США в 14 країнах ЄС і зробило Єрусалим однією з тем традиційної п'ятничної молитви мусульман.

У Радбезі ООН жодна країна-член Організації не визнала рішення керівництва Білого дому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: