Єрусалим – столиця Ізраїлю: в США мають намір відкрити посольство вже в травні

Читать на русском
44% американців підтримали рішення Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю, ще 45% - не схвалили дію американського лідера. У США готові перенести посольство.

Після рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, яке викликало масове обурення і невдоволення в країнах мусульманського світу американський президент готовий перевести посольство США з Тель-Авіва до Єрусалиму вже в травні.

Про це повідомляє CNN, передає «Слово і Діло».

Як повідомили в Держдепартаменті, дата суперечливого переїзду збігається з 70-річчям Ізраїлю.

Також уточнюється, що незважаючи на символізм, цей крок, швидше за все, буде підготовчим, враховуючи заяву Рекса Тіллерсона про те, що перенесення посольства завершиться не раніше 2020 року.

«Посольство спочатку буде створено в існуючому американському об'єкті в районі Арнон (Західний Єрусалим), яке буде містити офісні приміщення для посла і невеликого штату персоналу», - сказала прес-секретар Державного департаменту США Хізер Нойерт.

Всесвітній гнів мусульман: чим обернулося рішення Трампа щодо ЄрусалимуМОЗ Палестини повідомив постраждалих під час протестів через рішення президента США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. Протести охопили кілька країн.

Як повідомили в Держдепі, мова йде про перехідний офіс диппредставництва, поки визначаться з постійною будівлею і його оформленням. Однак він буде функціонувати як офіційне посольство.

«Паралельно ми почали шукати місце для нашого постійного посольства в Ізраїлі, планування і будівництво якого буде довгостроковим завданням», - додала вона.

Як відомо, 44% американців підтримали рішення президента США, ще 45% - не схвалили дію американського лідера.

Раніше ми писали, чим обернулося рішення Трампа по Єрусалиму.

У Радбезі ООН жодна країна-член Організації не визнала цього рішення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: