Українські військові взяли участь у параді Естонії

Читать на русском
На заході були представлені всі роди військ збройних сил Естонії. На параді пройшли також знаменні групи з України, Фінляндії, Франції, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Швеції та США.

У Талліні пройшов військовий парад з нагоди 100-річчя незалежності Естонії.

В урочистому заході взяли участь близько 1100 військовослужбовців і близько 100 одиниць бойової техніки, пише «Слово і Діло».

В Естонії відкрили велику базу НАТОВ естонському військовому містечку Тапа побудували найбільший за останні 10 років оборонний комплекс у країні для розміщення батальйонної групи НАТО.

У тому числі танки Challenger-II і бойові машини піхоти Warrior зі складу бойової групи НАТО, а також самохідні гаубиці К-9 і мотострілецька техніка з України.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, на параді було продемонстровано американську протиракетну систему Patriot. На заході були представлені всі роди військ збройних сил Естонії, пройшли також знаменні групи з України, Фінляндії, Франції, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Швеції та США.

Над площею Свободи пролетіли вертольоти і літаки ВПС і прикордонної охорони Естонії, а також два вертольоти США UH-Black Hawk, три винищувачі Eurofighter з Італії і два винищувачі F-16 ВПС Данії. Завершила проліт авіації ескадрилья восьми винищувачів F-16 ВПС США.

Нагадаємо, під час параду були також продемонстровані протитанкові комплекси Milan і Javelin, 120-мм міномет і мобільний радар Ground Master 403.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: