В Естонії відкрили велику базу НАТО

Читать на русском
В естонському військовому містечку Тапа побудували найбільший за останні 10 років оборонний комплекс у країні для розміщення батальйонної групи НАТО.

В естонському військовому містечку Тапа побудували найбільший за останні 10 років оборонний комплекс у країні для розміщення батальйонної групи НАТО.

Про це повідомляє газета Postimees.ee, передає «Слово і Діло».

У понеділок, 30 жовтня, комплекс урочисто відкрив міністр оборони Юрі Луйк із представником Сил оборони Естонії та представниками союзників.

Місія ООН поспішає на допомогу: в якому складі «блакитні каски» можуть з'явитися на ДонбасіГлава держави заявив, що в ООН підтримали ідею миротворців для Донбасу. В РФ уже не виступають проти, а уряд України сподівається, що таким чином вирішиться конфлікт. Чи є ризики для України, розбиралися разом з експертами.

Повідомляється, що площа бази становить 38 тисяч квадратних метрів. У неї входять 20 будівель та споруд, включаючи три казарми, їдальню, навчальні приміщення і допоміжні будівлі. Вартість робіт оцінюється в 43 млн євро.

Також сказано, що на базі в Тапі базуються військовослужбовці Першої піхотної бригади Сил оборони Естонії і бойова батальйонна група НАТО у складі 1200 осіб, до складу якої входять солдати і офіцери з Великобританії і Франції.

Нагадаємо, 28 жовтня естонський прем'єр-міністр потрапив в аварію.

Раніше повідомлялося, що в Латвії стартували масштабні військові навчання НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: