Естонія відзначає сторіччя незалежності

Читать на русском
Естонія в суботу, 24 лютого, відзначає 100-річчя незалежності держави. З цієї нагоди в столиці країни Талліні вже пройшов військовий парад.

Естонія в суботу, 24 лютого, відзначає 100-річчя незалежності держави. З цієї нагоди в столиці країни Талліні вже пройшов військовий парад.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на Delfi.

Як наголошується, в урочистому заході взяли участь близько 1100 військовослужбовців і близько 100 одиниць бойової техніки, в тому числі танки Challenger-II і бойові машини піхоти Warrior зі складу бойової групи НАТО, а також купуються Естонією у Південній Кореї самохідні гаубиці К-9 і мотострілецька техніка з України.

Також на параді було продемонстровано американську протиракетну систему Patriot, доставлену ​​напередодні в Естонію.

«На заході були представлені всі роди військ збройних сил Естонії, пройшли також знаменні групи з Фінляндії, Франції, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Швеції, України і США», - підкреслюється в повідомленні.

При цьому додається, що над площею Свободи пролетіли вертольоти і літаки ВПС і прикордонної охорони Естонії, а також два вертольоти США UH-Black Hawk, три винищувача Eurofighter з Італії і два винищувачі F-16 ВПС з Данії. Завершила проліт авіації ескадрилья восьми винищувачів F-16 ВПС США.

Примітно, що це не єдиний захід, який було заплановано в рамках святкування незалежності держави. У багатьох містах проходять богослужіння, люди покладають квіти до пам'ятних знаків і т.д.

Президент України Петро Порошенко вже привітав Естонію та естонський народ з 100-ю річницею незалежності. «Від імені українського народу щиро вітаю Естонію і дружній естонський народ з 100-ю річницею незалежності», - написав він у Facebook.

Глава української держави побажав Естонії успіху, а всьому європейському народу - миру і процвітання.

Раніше Естонія закликала Україну видалити її зі списку офшорних зон.

Відзначимо також, що в Естонію прибули 12 винищувачів США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: