В Україні заборонили партію вакцини від кору

Читать на русском
Держслужба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила партію вакцини від кору, паротиту та краснухи Пріорікс.

Держслужба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила партію вакцини від кору, паротиту та краснухи Пріорікс.

Про це йдеться в розпорядженні відомства, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РІА Новини-Україна.

Відзначається, що партія вакцини заборонена на підставі «встановлення факту наявності в обігу на території України незареєстрованого лікарського засобу».

За даними Міністерства охорони здоров'я, виробник вакцини - італійська компанія Фідія Фармацеутіці С.П.А., а упаковкою і випусковим контролем якості займається російська фірма Сміт Кляйн Бічем-Біомед.

Відомство доручило реалізаторам вакцини вилучити її з обігу для подальшої утилізації або знищення.

У МОЗ повідомили, поставок яких вакцин чекають у лютомуСтаном на 1 лютого 2018 року в рамках посиленої імунізації були вакциновані 73% дітей, які свого часу пропустили першу дозу вакцини.

Раніше стало відомо, коли між регіонами розподілять вакцину від кору.

Нагадаємо, станом на 13 лютого в Україні на кір захворіли 4298 осіб, з них 2875 - діти, зареєстровано п'ять летальних випадків. Пізніше стало відомо, що в Одеській області померли ще двоє дітей від ускладнень, викликаних на кір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: