У містах РФ проведуть акції в пам'ять про Нємцова

Читать на русском
У російських містах проходять акції пам'яті російського опозиціонера Бориса Нємцова, застреленого в Москві 27 лютого 2015 року.

У російських містах проходять акції пам'яті російського опозиціонера Бориса Нємцова, застреленого в Москві 27 лютого 2015 року.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає «Слово і Діло».

Мітинги, заплановані більш ніж у двох десятках міст.

Зокрема, як повідомило місцеве видання, мітинг проходить в Казані, де на акцію вийшли близько 100 осіб, серед них - прихильники «Відкритої Росії», політик Олексій Навальний і кандидат в президенти Ксенія Собчак.

Крім того, хода і мітинг пройшли в Новосибірську. Також, акції узгоджені в Пермі, Уфі, Нижньому Новгороді, Ульяновську, Чебоксарах, Ростові-на-Дону і в ряді інших міст Росії. Заплановані демонстрації і в Санкт-Петербурзі.

Як повідомлялося раніше, мер Москви оголосив, що в честь Нємцова буде встановлено меморіальну дошку на будинку, де він жив, однак раніше влада Москви не дозволяла активістам встановити аналогічну табличку на Великому Москворецькому мосту, де був застрелений політик.

Також, пізніше повідомлялося, що рішення про встановлення меморіальної дошки було прийнято на прохання кандидата в президенти Ксенії Собчак.

Додамо, що акції в пам'ять Нємцова пройдуть також в Україні, Чехії, США, Німеччині, Великобританії, Литві та інших країнах.

Нагадаємо, політика, який різко критикував президента Володимира Путіна, застрелили на мосту біля Кремля 27 лютого 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: