Саакашвілі заборонили в'їзд в Україну на 3 роки: реакція соцмереж

Читать на русском

Міхеілу Саакашвілі заборонили в'їзд в Україну до 2021 року. Як до цього поставилися українці – в матеріалі Слова і Діла.
Михайло Добкін

Лідеру «Руху нових сил» Міхеілу Саакашвілі до 13 лютого 2021 року заборонили в'їзд в Україну через порушення кордону.

Адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький повідомив, що оскаржуватиме це рішення, а сам екс-голова Одеської обладміністрації заявив, що «повернеться в Україну вже зовсім скоро, набагато раніше, ніж через три роки».

Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі «Слова і Діла».

«Жорстке рішення. Але політика, власне, не для м'якотілих. Тут або ти, або тебе. В цій ситуації система перемогла людину. Сама по собі невинна реадмісія до Польщі ще дозволяла Саакашвілі легально повернутися в Україну як особі без громадянства до місця постійного проживання. Але із забороною прикордонників таке повернення вже буде незаконним», – зазначив політичний оглядач Олексій Мінаков.

«А як бути зі звинуваченням в підготовці державного перевороту? А як же домашній арешт?», – написав журналіст Сергій Руденко.

«Нагадаю цьому «двигуну» про те, що його батьківщина й домівка, можливо, в Грузії, але аж ніяк не в Україні, до якої він був запрошений на відповідальну посаду, з якою він не лише не впорався, але й завалив усі проекти, маючи в розпорядженні весь силовий блок в Одеській області, фінансово-адміністративні ресурси та карт-бланш від президента Порошенка», – написав політичний аналітик Павло Нусс.

«Тепер заживемо. Адже це головна проблема в країні», – написав Роман Мазуренко.

Нагадаємо, Міхеіл Саакашвілі зараз перебуває в Нідерландах, де він оформив собі посвідчення особи, яке дає йому право на проживання й роботу в Європейському Союзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: