Бойовики не дозволили спостерігачам оглянути «гумконвой» з РФ

Читать на русском
Десять білих вантажівок з написом Гуманітарна допомога від Російської Федерації

Бойовики не дозволили спостерігачам у Луганську простежити за колоною так званого гумконвоя.

Про це йдеться у звіті організації, опублікованому на сайті ОБСЄ 23 лютого, пише «Слово і Діло».

Припинення гуманітарної допомоги: в чому причини кризи та чи впорається Донбас без підтримки ООНООН припиняє гуманітарну та продовольчу допомогу мирним жителям на Донбасі через проблеми фінансування в Організації. Чи впорається Україна без підтримки ООН, розбирались експерти.

Спостерігачі зафіксував проїзд автоколони вантажівок з РФ.

«Біля населеного пункту Новосвітлівка (непідконтрольний уряду України, 16 км на південний схід від Луганська) члени патруля місії бачили 10 білих вантажівок з російськими номерними знаками і написом «Гуманітарна допомога від Російської Федерації» російською мовою», - зазначили спостерігачі.

«Їх супроводжували два автомобілі з табличками сепаратистів ЛНР і написом «Міліція», чотири автомобілі з написом «Міністерство надзвичайних ситуацій Росії», машина швидкої допомоги з російськими номерними знаками і два інших транспортних засоби з табличками ЛНР», - повідомили в ОБСЄ.

«За спостереженнями, автоколона заїхала на територію об'єкта на вул. Руднєва, 2а, в Луганську. Двоє озброєних чоловіків завадили патрулю місії проїхати на територію об'єкта, пояснивши це тим, що спостерігачам не дозволено перебувати на цьому об'єкті, оскільки СММ «завчасно не погодила» це питання», - йдеться у звіті.

Нагадаємо, МЗС України вимагає від РФ припинити відправляти «гумконвої».

Як повідомлялося, на непідконтрольну частину Донбасу з Росії в четвер, 25 січня, вирушив 73-й так званий гуманітарний конвой.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: