Україна та Албанія домовилися про двостороннє співробітництво

Читать на русском
У четвер, 22 лютого, Україну з офіційним візитом відвідав міністр закордонних справ і у справах Європи Албанії Дітмір Бушаті.

У четвер, 22 лютого, Україну з офіційним візитом відвідав міністр закордонних справ і у справах Європи Албанії Дітмір Бушаті, в ході якого в Києві відбулася зустріч з головою МЗС України Павлом Клімкіним.

Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства, пише «Слово і Діло».

Під час зустрічі албанська сторона підтвердила свою підтримку територіальної цілісності України.

Українська сторона відзначила активність українсько-албанських відносин і висловила подяку Албанії, як країні-члену НАТО і кандидата на членство в Європейському Союзі, за послідовну допомогу в захисті національних інтересів України, зокрема шляхом приєднання до санкцій ЄС проти Російської Федерації.

«Сторони домовилися надалі приділяти особливу увагу розвитку двостороннього співробітництва, зокрема в туристичній та торговельно-економічній сферах і продовжувати працювати над підготовкою до укладення двосторонньої Угоди про вільну торгівлю», - йдеться в повідомленні МЗС.

Очільники зовнішньополітичних відомств також підписали Меморандум про співпрацю між дипломатичними академіями двох країн.

Раніше в Албанії пройшли багатотисячні акції протесту проти влади.

Нагадаємо, Чехія обіцяє Україні не скасовувати санкції проти РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: