В Албанії проходить багатотисячна акція протесту проти влади

Читать на русском
Протестувальники в Тирані зажадали відставки глави уряду Албанії Еді Рами. Він перетворив країну в батьківщину організованої злочинності та наркотиків, заявив лідер албанської опозиції Люльзім Баша.

Тисячі людей вийшли 27 січня на акцію протесту в Тирані проти дій кабінету прем'єр-міністра Еді Рами.

Протестувальники звинувачують соціалістичний уряд в корупції і в тому, що він недостатньо бореться з наркоторгівлею, пише «Слово і Діло».

Голова Демократичної партії Албанії Люльзім Баша у своїй промові на акції зажадав відставки Рами і проведення у країні нових виборів.

«Рама перетворив Албанію в батьківщину організованої злочинності і наркотиків», - заявив Баша.

За оцінками журналістів, на демонстрацію вийшли більше десяти тисяч чоловік. Організатори протесту заявляють про 300 тисяч мітингувальників, поліція жодних даних із цього приводу не дає. За порядком на акції стежили близько 1,5 тисячі поліцейських, повідомляє AFP.

Албанська соціалістична партія перемогла на виборах у червні 2017 року, Демократична партія зі значним відривом зайняла друге місце.

Албанія - одна з найбідніших держав Європи. Середній дохід її жителів - близько 350 євро на місяць. Чисельність населення країни становить 2,9 млн осіб, ще 1,2 млн албанців проживають за кордоном.

Раніше Юнкер повідомив, коли Чорногорія і Сербія вступлять в ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: