Порошенко обговорив із заступником Тіллерсона миротворців

Читать на русском
Президент Петро Порошенко провів зустріч із заступником державного секретаря США Джоном Салліваном, під час якої сторони обговорили ситуацію на Донбасі і можливість розміщення миротворчої місії.

Президент Петро Порошенко провів зустріч із заступником державного секретаря США Джоном Салліваном, під час якої сторони обговорили ситуацію на Донбасі і можливість розміщення миротворчої місії.

Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави, пише «Слово і Діло».

Полторак обіцяє залучити миротворчу місію ООН на ДонбасСказано 15 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Під час зустрічі було обговорено ситуацію із безпекою на Донбасі, а також необхідні подальші кроки в рамках мирного врегулювання, зокрема щодо розміщення ефективної миротворчої місії ООН на Донбасі», - сказано в повідомленні.

Порошенко наголосив, що Україна спрямовує зусилля на врегулювання ситуації на Донбасі політико-дипломатичними методами на основі Мінських домовленостей.

«У цьому контексті було окремо наголошено на важливості прийняття закону про реінтеграцію», - йдеться в повідомленні.

«Сторонами було підтверджено необхідність продовження скоординованої політики санкцій щодо РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом», - повідомляють у прес-службі президента.

Також співрозмовники торкнулися питання реалізації програми реформ в Україні, зокрема в рамках продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Зокрема, було наголошено на важливості прийняття законопроектів про створення антикорупційного суду і про національну безпеку України.

Миротворці на Донбасі: Лукашенко назвав умовиУ разі домовленостей між президентом України Петром Порошенком і російським лідером Володимиром Путіним Білорусь готова виконувати миротворчу роль у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

Президент і заступник держсекретаря США обговорили питання активізації діяльності двосторонніх інституційних механізмів співпраці з метою зміцнення українсько-американського стратегічного партнерства.

Нагадаємо, міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну не вдалося домовитися із главою МЗС Росії Сергієм Лавровим про присутність міжнародних миротворців на Донбасі.

Як повідомлялося, шведські миротворці готові відправитися на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: