У БПП повідомили, коли зміниться формат АТО на Донбасі

Читать на русском
Щоб змінити формат військових дій на Донбасі, керівник АТО при СБУ має ухвалити рішення про завершення АТО, а президент України – про початок заходів щодо забезпечення національної безпеки.

Щоб змінити формат військових дій на Донбасі, керівник АТО при СБУ має ухвалити рішення про завершення АТО, а президент України – про початок заходів щодо забезпечення національної безпеки.

Таке пояснення дав секретар комітету ВР із нацбезпеки та оборони, нардеп від БПП Іван Вінник в ефірі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Чи була в України можливість зламати плани Путіна і врятувати Крим?Чотири роки тому Росія почала анексію Кримського півострова. Чи мала Україна шанс перешкодити планам Путіна й не допустити анексії, розповіли експерти.

«Для того, щоб припинити АТО, потрібне відповідне рішення першого заступника голови СБУ, який відповідає за боротьбу з тероризмом. Для того, щоб оголосити заходи із забезпечення національної безпеки (саме так називається новий режим застосування військ, передбачений законом, який був оприлюднений у «Голосі України» в п'ятницю, 23 лютого), потрібне відповідне рішення президента, і в подальшому Генштаб створює вертикаль управління на чолі з керівником Об'єднаного оперативного штабу, який здійснюватиме у відповідному районі загальну кореляцію військами й забезпечуватиме національну безпеку України», – сказав Вінник.

Він уточнив, що на чолі вертикалі військового управління бууть Генштаб і верховнокомандувач. Він додав, що в Україні, згідно з чинною Конституцією, верховнокомандувач – це президент.

У відповідь на запитання, хто ще має увійти до штабу Об'єднаних сил, він сказав: «У статті 8 закону є вичерпний перелік, кого можна залучити для здійснення заходів забезпечення національної безпеки, це весь перелік наших військових формувань ... Можна залучати інших осіб, можуть бути притягнуті лікарі, які в разі участі у відповідному контингенті отримують статус учасника бойових дій і повноцінний соціальний захист із тим, що отримують військовослужбовці».

Рранее в МЗС повідомили, що Росія не виконала жодного пункту Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: