Справа Труханова: суд відпустив стрілка, який поранив поліцейського під судом

Читать на русском
Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під арешту людину, яка стріляла в поліцейського під час зіткнень під Солом'янським судом, де обирали запобіжний захід Труханову.

Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під арешту людину, яка стріляла в поліцейського під час зіткнень під Солом'янським судом, де обирали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook, пише «Слово і Дело».

Суд у справі Труханова: чому одеському меру нічого не загрожує?Після затримання в аеропорту та судового рішення мер Одеси Геннадій Труханов вийшов на роботу. Оцінили справу проти чиновника експерти.

«Суддя Шевченківського суду відпустив з-під арешту людину, яка завдала вогнепального поранення поліцейському в той час, коли він охороняв суд від вторгнення туди радикалів», – написав він.

«Суд, по суті, схвалив стрілянину в поліцейського, не вважаючи це тяжким злочином. Це потворне рішення зобов'язує мене як міністра, у веденні якого перебувають Національна поліція та Нацгвардія, вжити адекватних заходів реагування», – заявив міністр.

Аваков вимагає, щоб Вища рада правосуддя негайно відреагувала на дії судді, який ухвалив рішення відпустити того, хто стріляв у поліцейського, а також, щоб прокуратура та апеляційний суд винесли «справедливе рішення» за фактом завдання вогнепального поранення працівнику поліцію.

Раніше повідомлялося, що поліція почала кримінальне провадження через поранення поліцейського біля Солом'янського райсуду в столиці.

Як відомо, в четвер суд обрав запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову, відпустивши його на поруки нардепа від БПП Дмитра Голубова.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд арештувати Труханова з альтернативою застави в сумі 50 мільйонів гривень.

Повідомлялося, що 15 лютого під Солом'янським судом у Києві, де обирали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову, відбулися зіткнення та затримання, кульове поранення отримав правоохоронець.

Нагадаємо, в п'ятницю, 16 лютого, мер Одеси Труханов прийшов на роботу до Одеської міської ради після тривалої відпустки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: