Гонтарева прокоментувала свою відставку

Читать на русском
Валерія Гонторева розповіла, чому затягувалося її звільнення з посади керівника Національного банку України.

Валерія Гонтарєва, яка з 10 травня йде у відставку з посади глави Нацбанку, вважає, що в затягуванні її звільнення винен парламент.

Про це вона заявила в інтерв'ю Українським новинам, передає «Слово і Діло»

«Після подання Президента на моє звільнення я готувалася доповідати у Верховній Раді, чекала, коли мене викличуть. Сподівалася, що нарешті мене звільнять, але не тут-то було. Мені ж на мову треба 10 хвилин всього лише», - сказала вона.

За її словами, її звільнення затягнулося з вини парламенту.

Андрій ІллєнкоГолова Київської міської організації Всеукраїнське об'єднання "Свобода"
Іллєнко пообіцяв, що «свободівці» підтримають відставку ГонтаревоїСказано 14 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Ви ж розумієте, що не проблема в тому, щоб звільнити Гонтареву. Голосів за моє звільнення буде дуже багато. Проблема, як завжди зібрати коаліцію і призначити нового голову», - підкреслила вона.

Гонтарева зазначила, що на поточний момент голоси вже є, однак додала, що обстановка в залі парламенту не буде спокійною.

«Я була впевнена, коли писала доповідь, що не дочитаю і до третьої сторінки. Але тим не менш, вона у мене є і це 14 сторінок. Не очікуйте від мене чогось, чого я не говорила в квітні на прес-конференції, коли оголосила про відставку. Там я підвела підсумки своєї роботи в Національному банку», - повідомила глава НБУ.

Також, Гонтарева уточнила, що її звільнення важливо в першу чергу для НБУ.

«Я думаю, що продовжувати так далі неможливо. Треба, врешті-решт, мене відпустити. Це важливо для Національного банку. Там 5 тисяч осіб працює. Потрібно, щоб люди були мотивовані, щоб реалізовували стратегію, щоб у них був лідер», - резюмувала глава НБУ.

Відставка Гонтаревої: чим запам’ятається українцям чинна глава НацбанкуІз 37 обіцянок, зафіксованих «Словом і Ділом», Валерія Гонтарева виконала наразі лише 14, ще 12 глава Нацбанку провалила.

Раніше заступник голови фракції Батьківщина Сергій Соболєв повідомив нашому порталу, що без звіту Гонтареву не готові звільняти.

При цьому, «свободівці» готові підтримати відставку Гонтаревої.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Гонтарева на посаді глави НБУ дала 35 обіцянок, 14 з них виконала, а 13 - провалила. Рівень її відповідальності - 40%.

«Слово і Діло» підготувало добірку найцікавіших обіцянок глави НБУ. Детальніше - в матеріалі «Відставка Гонтаревої. Чим запам'ятається українцям чинна глава Нацбанку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: