Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Петренко пообіцяв у 2018 році перевести на блокчейн систему реєстрів нерухомості та бізнесу

5 грудня 2017 року міністр юстиції Павло Петренко пообіцяв у 2018 році перевести на блокчейн систему реєстрів нерухомості та бізнесу. Система блокчейн – передова технологія захисту баз даних у світі.
Не виконано
Сказано 5 грудня 2017 р.

Джерело

  • http://gordonua.com/ukr/publications/-petrenko-chitko-pidtverdzheno-shcho-ozbrojennja-pid-vigljadom-gumkonvoev-zavozilosja-z-teritoriji-rosiji-a-bojovikam-vidavalisja-rubli-218366.html
  • https://twitter.com/Petrenko_Pavlo/status/981140115530637312
  • https://www.slovoidilo.ua/2018/07/20/novyna/polityka/ne-vsi-korystuvachi-hotovi-perevedennya-reyestru-neruxomosti-blokchejn-petrenko
  • Лист Міністерства юстиції від 10 січня 2019 року

Результат

20 липня 2018 року Павло Петренко повідомив, що перехід реєстру нерухомого майна на технологію блокчейн пов'язаний із низкою труднощів для його користувачів. При цьому Петренко зазначив, що технічно перевести реєстр нерухомості на систему блокчейн можна й запустити його цього року реально.

В Мін'юсті планується, що після переведення реєстру нерухомості на блокчейн, відбудеться переведення і реєстру бізнесу, який є складнішим.

Відповідно до листа Міністерства юстиції України від 10 січня 2019 року, на даний час проводяться роботи з розробки програмного забезпечення для проведення на тестовому оточенні Державного реєстру речових прав на нерухоме майно перевірки можливостей та рівня захисту даних про об’єкти нерухомого майна, а також доцільності впровадження технології блокчейн на промислове оточення.

ВИСНОВОК: впровадження системи блокчейн в системі реєстрів нерухомості знаходиться на стадії розробки програмного забезпечення, а також розглядається доцільність впровадження технології для промислового оточення. Обіцянка отримує статус «не виконано» у зв’язку з перетином встановлених часових рамок.