Якщо економіка дозволить. Гройсман обнадіяв українців великими зарплатами

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував підвищення середньої зарплати в 2018 році на 35 відсотків. Мінімальну зарплату також піднімуть.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував підвищення середньої зарплати в 2018 році на 35%. Мінімальну зарплату також піднімуть.

Про це глава Кабміну заявив у понеділок, 11 грудня, під час зустрічі з регіональними ЗМІ, пише «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт відомства.

За його словами, уряд заклав на наступний рік мінімальну зарплату в розмірі 3723 гривень.

«Далі будемо дивитися, якщо економіка дасть змогу, будемо піднімати», – зазначив він.

При цьому прем'єр очікує зростання середньої зарплати.

«Але ще одне питання – довести середню зарплату в країні в 2018 році до 10 тисяч гривень за такого ж курсу й цін, як сьогодні. Сьогодні в нас 7400 гривень. Думаю, до кінця наступного року можемо вийти на 10 тисяч», – додав прем'єр-міністр.

Зарплати, інфляція та економічне зростання: основні ризики держбюджету-2018Хоча й не під ялинку, але в звичний нічний час доби депутати таки проголосували за державний бюджет на 2018 рік. Експерти оцінили головний кошторис країни.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що мінімальну заробітну плату в Україні потрібно підвищити до 4100 гривень.

Згодом Розенко повідомив, що очікувати заявленого підвищення потрібно не раніше другого кварталу 2018 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: