Порошенка допитують у справі Януковича в режимі відеоконференції: реакція соцмереж

Читать на русском

Допит Петра Порошенко проходить у режимі відеоконференції. Слово і Діло з'ясувало, що про це думають у соцмережах.
Петро Порошенкоwww.president.gov.ua

В Оболонському райсуді Києва, де розглядається справа про державну зраду Віктора Януковича, сьогодні мають допитати президента України Петра Порошенка.

Перед засіданням з Адміністрації президента надійшов лист із проханням провести допит глави держави в режимі відеоконференції. Суд це прохання задовольнив, а ось сторона захисту виступила проти.

Що в соціальних мережах думають про відмову Порошенка особисто з'явитися до суду – в матеріалі «Слова і Діла».

«У справі про держзраду Януковича – головний фігурант, диктатор-утікач Янукович говорив скайпом. Нинішній президент – свідок у справі про держзраду Януковича, 21.02.2018 – свідчитиме скайпом (ну ок – у режимі відеоконференції). Єдина різниця в тому, що один із Ростова, а інший – із Банкової. Хоча... Янукович колись також на Банковій від народу ховався. Не допомогло», – написав блогер Назар Приходько.

«Свідчення скайпом Порошенку потрібні для того, щоб у будь-який момент можна було натиснути «викл.», або сказати: «Лягла мережа». Натура в Петра Олексійовича така: контролювати все і вся», – вважає журналіст Сергій Руденко.

Політолог Петро Олещук висловив думку, що Порошенко відмовився особисто приходити до суду через те, що характер допитів виставляє свідків не у вигідному світлі.

«Фактично, ці допити адвокати Януковича перетворили на допити самих Яценюка, Авакова й Турчинова про все, що зробили самі свідки. Наприклад, щодо «здачі Криму». І виглядали вони (свідки) тоді не найкращим чином. Турчинов навіть окрему «апологію» у вигляді інтерв'ю випустив», – написав він.

«Все дуже просто – до виборів залишився один рік. І потрібно максимально мінімізувати ризики іміджевих втрат. Однією з таких міг стати його допит безпосередньо в суді, де він міг сказати зайве, щось ляпнути, процес міг піти за незапланованим сценарієм. Хоча той же Яценюк, Парубій та Аваков не злякалися й прийшли до суду», – написав політичний оглядач Олексій Мінаков.

Нагадаємо, 18 лютого секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов дав свідчення в суді в справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: