Справа Януковича: в ГПУ пояснили, чому захист Януковича зірвав засідання суду

Читать на русском
Прокурори вважають, що захист Віктора Януковича свідомо пішов на зрив засідання суду в справі про держзраду.

Прокурори вважають, що захист Віктора Януковича свідомо пішов на зрив засідання суду в справі про держзраду, «злякавшись задавати запитання» свідку Петру Порошенку.

Про це розповіли журналістам представники сторони обвинувачення після завершення судового засідання 21 лютого.

Порошенко на допиті: «зелених чоловічків» бачив особистоПід час допиту в Оболонському райсуді Києва президент Петро Порошенко розповів про поїздку до Криму 27 лютого 2014 року.

«Захист, фактично побоюючись проводити зазначений допит, зробив усе можливе, щоб цей допит не відбувся. Захист поставив зо 2 десятки запитань, які жодним чином не стосуються ані предмету судового розгляду, ані обставин, які підлягають встановленню у вказаному кримінальному провадженні», – заявив прокурор Руслан Кравченко.

На думку обвинувачення, ці запитання захисту були «обґрунтовано зняті судом».

Прокурори підтвердили, що список їхніх свідків вичерпаний.

«На нашу думку, висунуті Віктору Януковичу обвинувачення повністю підтверджуються доказами сторони обвинувачення, які були досліджені під час судових засідань і підтверджуються словами свідків та висновками експертів», – зазначив Кравченко.

Як повідомлялось, головуючий суддя Оболонського райсуду Києва Владислав Дев'ятко передчасно припинив допит президента Петра Порошенка в справі про державну зраду Віктора Януковича після того, як захист поставив тому запитання про відпочинок на Мальдівських островах.

До цього суддя багато разів попереджав адвокатів колишнього президента про необхідність ставити запитання по суті справи.

Захист Януковича після засідання заявив про упередженість суду та оголосив про наміри вимагати повторного виклику Порошенка на допит до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: