Допит Порошенка. Захист Януковича наполягає на особистій присутності

Читать на русском
Сторона захисту екс-президента Віктора Януковича подала клопотання про перенесення допиту Петра Порошенка на інший день.

Сторона захисту екс-президента Віктора Януковича подала клопотання про перенесення допиту Петра Порошенка на інший день.

Про це повідомив адвокат Віталій Сердюк у середу, 21 лютого, передає «Слово і Діло», з посиланням на інформацію «РБК-Україна».

Свідчення президента щодо Майдану: чого чекати та чи змінить це перебіг розслідуванняПетро Порошенко оголосив про своє рішення брати участь у судовому процесі щодо злочинів на Майдані. Які очікування та чим викликане таке рішення, міркували експерти.

«Ми наполягаємо, щоб допит був перенесений на інший день і час. У нас більш ніж 200 запитань», – сказав адвокат.

Також адвокати Віктора Януковича мали намір прибути до Адміністрації президента на вулицю Банкову для особистої участі в допиті глави держави.

«З метою забезпечення належної можливості поставити запитання захист вважає за доцільне особисто прибути до АП, ставити запитання й проводити допит особисто безпосередньо свідку під час перебування в АП. Захист просить забезпечити цю організаційну спроможність і поїхати частині адвокатів разом із судовими розпорядниками до АП, де буде можливість запитання, які підготовлені, без застосування апаратури поставити особисто», – пояснив адвокат Януковича.

Своєю чергою прокурори та суд відмовилися від такого перебігу подій під час допиту.

«Якщо ви звернете увагу на ту статтю (КПК – ред.), на яку посилаєтеся, вона стосується досудового розслідування, а не судового розгляду справи. Тому ваше клопотання необґрунтоване й суд у його задоволенні відмовляє», – йдеться в рішенні колегії суддів.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва дозволив допитати в статусі свідка Порошенка в режимі відеоконференції.

Відзначимо, 21 лютого районний суд Києва продовжив розгляд справи про державну зраду Януковича. На засіданні планується допит двох свідків сторони звинувачення – президента України Петра Порошенка та постійного представника України при ООН Володимира Єльченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: