Порошенко надав свідчення у справі Януковича: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Президента України Петра Порошенка допитали сьогодні у справі про держзраду Віктора Януковича.
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко сьогодні через відеоконференцію надав свідчення у справі про державну зраду Віктора Януковича.

На допиті президент, зокрема, розповів про особисте знайомство з Януковичем і про візит до Криму в 2014 році. Крім того, за словами Порошенка, він сам бачив на території півострова «зелених чоловічків»: «Я на власні очі бачив військових у зеленій формі – це були військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації: як зі складу Чорноморського флоту РФ, так і перекинуті з 20 лютого 2014 року через відповідні аеропорти й порти України без надання дозволу на це українською державою».

Допит мав тривати півтори години, проте суд припинив його достроково після запитання захисту про відпочинок Порошенка на Мальдівських островах. Що в соціальних мережах думають про надання свідчень главою держави – читайте в матеріалі «Слова і Діла».

«Дуже важливі свідчення надав Порошенко. Просто надзвичайні», – написав журналіст Сергій Руденко.

«Суддя припинив допит Порошенка після натяку адвоката на Мальдіви (можна вважати, що президент самоусунувся, якщо він таємно відсутній у державі протягом тижня). Головуючий суддя вибачився перед президентом і закрив судове засідання. Порошенко радісно пішов із кадру. Ось і вся допомога президента слідству в справі Януковича. Захисту дали можливість допиту лише протягом близько 35 хвилин. Варто зауважити, що цікавих питань від адвокатів ми не почули», – прокоментувала допит журналістка Тетяна Висоцька.

«Відбувся фарс, що є промовистою демонстрацією ангажованості та корумпованості судів. Ілюстрація на весь світ, що реформа судів провалилася й судова гілка влади в Україні не є незалежною. Спасибі президенту за те, що це лялькове правосуддя побачили всі зацікавлені особи», – написала Ірина Швецова.

«Ну як допит, радше за фестиваль безумства української Феміди й переляканих хлопчиків у погонах на боці обвинувачення. Ані рівності сторін, ані змагальності, по суті нічого», – вважає адвокат Андрій Смирнов.

«Так топити за президента треба вміти. Прокуратура влаштувала Порошенку теплу ванну. Це був не допит, а звичайний виступ політика з риторичними запитаннями в стилі «Крим – це Україна чи «кримнаш». Не дарма підконтрольна президенту більшість змінювала законодавство заради генпрокурора», – написала журналістка Валерія Івашкіна.

Нагадаємо, в Генеральній прокуратурі України заявили, що вже рік і два місяці чекають трьох томів «доказів» від екс-президента Віктора Януковича, які нібито підтверджують його невинуватість у злочинах проти Євромайдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: