Поліція нас береже. Стало відомо, коли силовики не приїжджають на виклики

Читать на русском
Щодня в поліцію Києва дзвонять близько 6 тисяч осіб. З них 4 тисячі повідомлень, де необхідна присутність або втручання поліції.

Щодня в поліцію Києва дзвонять близько 6 тисяч осіб. З них 4 тисячі повідомлень, де необхідна присутність або втручання поліції.

Як пише «Слово і Діло», про це 112.ua розповів начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення і оперативного реагування поліції Києва Олег Карагодін.

Аваков і реформа МВС: як виконує обіцянки міністрСлово і Діло розбиралось, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков справляється зі своїми обіцянками.

За його словами, в Києві 10 районів і за кожним закріплений свій диспетчер, який бачить всі наряди в «своєму» районі на мапі.

«Диспетчер, розуміючи, який злочин було скоєно, направляє потрібну кількість патрулів, опергрупу, поліцію охорони. За кожним районом ще закріплена патрульна поліція. Є пріоритетність викликів, якщо трапляється тяжкий або особливо тяжкий злочин - всі наряди поліції направляються туди миттєво. Це вбивства, грабежі, розбої, угони - групи летять моментально, ми намагаємося спрямувати їх кілька, щоб брати в оточення район, в якому скоєно злочин. Як правило такі злочини скоюються на транспорті і ми відразу перекриваємо цей район. Якщо бачимо, що якась група не встигає, можемо зняти патрульних з менш серйозної події», - пояснив Карагодін.

Також, за ініціативою керівника поліції Києва були створені так звані «групи по розбору з сімейними конфліктами», в які входять дільничні.

За словами Карагодіна, поліція не завжди оперативно може прибути на місце злочину.

«Багато скарг, що поліція довго їде? Ні, але може таке бути. Це Київ, тут затори, іноді доїхати проблема. Всі скарги такого роду ми розглядаємо, проводимо службові перевірки за такими фактами. Дивимося по трекеру, де знаходився екіпаж, трекер показує, скільки вони повинні були проїхати, чи був там затор. Намагаємося цього не допускати, щоб поліція щонайшвидше доїжджала, але якщо, наприклад, затор через ДТП - це фізично складно», - зазначив начальник управління.

Раніше поліцейські протестували в Києві.

Нагадаємо, в рамках реформи міністерства Аваков ліквідував Державтоінспекцію. Тепер на дорогах працює нова патрульна поліція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: