Поліцейські протестували в Києві: у формі, але без зброї

Читать на русском
Близько сотні поліцейських полку поліції особливого призначення влаштували акцію протесту під будівлею Шевченківського суду Києва. Поліцейські були у формі, але без зброї.

Близько сотні поліцейських полку поліції особливого призначення влаштували акцію протесту під будівлею Шевченківського суду Києва.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Громадське».

Скасування охорони судів: чи доречна ініціатива Авакова та в чому основна проблема?Голова МВС Арсен Аваков вимагає скасувати охорону судів Нацполіцією та Нацгвардією. Оцінили ініціативу експерти.

Акція тривала кілька хвилин – поліцейські з першої роти київського полку поліції вишикувалися перед будівлею суду, мовчки постояли й пішли.

За словами командира першої роти Олександра Огневого, таким чином, вони висловили протест проти рішення суду, який відпустив бійця, що поранив поліцейського під Солом'янським судом 15 лютого. Він також додав, що не бачить у цій акції політичної складової.

Як розповів УП директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, це була спонтанна акція, що проходила в позаслужбовий час.

«Згідно із законом поліцейському заборонено страйкувати – це правда. А в обідню перерву висловити свою позицію не заборонено. Це була їхня спонтанна акція, яку вони самі влаштували як колеги пораненого бійця. Провели спонтанно, швидко, в нормальний, цивілізований, європейський спосіб. У свою обідню перерву», – сказав він.

Шевченко додав, що правоохоронці були в формі, але без зброї.

Як відомо, полк поліції особливого призначення був створений на базі розформованого спецпідрозділу міліції «Беркут».

15 лютого під Солом'янським судом у Києві, де обирали запобіжний захід меру Одеси Геннадію Труханову, відбулися зіткнення й затримання, кульове поранення отримав правоохоронець.

Згодом Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під арешту людину, яка стріляла в поліцейського.

У зв'язку з цим міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував припинити охорону судів силами Нацполіції та Нацгвардії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: