Обрали нового голову Конституційного суду

Читать на русском
Шевчук був суддею Європейського суду з прав людини ad hoc від України протягом 2009 року і з 2012 року.

Новим головою Конституційного суду на спеціальному пленарному засіданні в середу, 21 лютого, був обраний Станіслав Шевчук, колишній суддя Європейського суду з прав людини від України.

Про це повідомляється на офіційному сайті суду, передає «Слово і Діло».

Закон «Про Конституційний Суд України»: зрада чи перемога?Експерт з конституційного права Олександр Москалюк розповів про деталі ухваленої парламентом реформи Конституційного суду.

Шевчук був призначений суддею Конституційного суду України 13 березня 2014 року.

Відзначимо, що Шевчук був суддею Європейського суду з прав людини ad hoc від України протягом 2009 року та з 2012 року. Обрання голови КСУ декілька разів зривалося, зокрема через невисування кандидатур.

Нагадаємо, з 18 березня 2014 року до 18 березня 2017 року головою Конституційного суду був Юрій Баулін. 18 березня 2017 року термін його повноважень на цій посаді сплив, але він став виконувачем обов'язків голови суду як найстарший за віком суддя. 3 червня 2017 року Баулін був звільнений у зв'язку із закінченням 9-річного терміну суддівських повноважень.

Цього дня посаду в. о. голови Конституційного суду посів суддя Віктор Кривенко. При цьому КСУ в травні минулого року не зміг обрати голову суду, оскільки претендентам не вистачило більшості голосів. 2 листопада Конституційний суд переніс вибори голови КСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: