Конституційний суд очолив суддя Кривенко

Читать на русском
Юрій Баулін склав повноваження глави КСУ у зв'язку із закінченням трирічного терміну повноважень. Нового главу обрати поки не вдалося.

Суддя Віктор Кривенко почав виконувати обов'язки голови Конституційного суду України як старший за віком.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 149 зі значком 1 Конституції України, 3 червня Юрій Баулін припинив повноваження судді Конституційного Суду України у зв'язку із завершенням терміну повноважень», - повідомили в КСУ.

Парубій сподівається на ухвалення законопроекту про Конституційний судГолова Верховної Ради України Андрій Парубій прокоментував можливість ухвалення парламентом проекту закону про Конституційний суд.

«4 червня, відповідно до ст. 22 закону «Про Конституційний суд України» суддя Віктор Кривенко приступив до виконання обов'язків голови суду як найстарший за віком суддя», – додали у прес-службі суду.

Юрій Баулін був обраний головою КС за результатами таємного голосування 18 березня 2014 року. У лютому 2008 року призначений суддею КС, а в листопаді 2011 року обраний заступником голови КС.

Трирічний термін його повноважень на посаді голови КС закінчився 18 березня 2017 року, після чого Баулін продовжував виконувати обов'язки голови суду як старший за віком.

У свою чергу Віктор Кривенко був призначений суддею КСУ 13 листопада 2015 року на з'їзді суддів. До цього він був суддею Верховного суду.

Раніше «Оппоблок» оскаржив закон про декомунізацію у Конституційному суді.

Нагадаємо, 19 травня судді Конституційного суду не змогли призначити нового очільника на спеціальному засіданні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: