Москаль назвав імена тих, хто хотів підпалити союз угорців в Ужгороді

Читать на русском
Спробу підпалити офіс Товариства угорської культури Закарпаття здійснили двоє громадян Польщі. Про це повідомив голова Закарпатської області Геннадій Москаль.

Спробу підпалити офіс Товариства угорської культури Закарпаття здійснили двоє громадян Польщі.

Про це повідомив голова Закарпатської області Геннадій Москаль на своєму сайті, пише «Слово і Діло».

Москаль запропонував відбирати зброю в українцівГолова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що правоохоронці мають відбирати зброю в тих, хто отримав її неправомірно.

За інформацією Москаля, 4 лютого підпал намагалися скоїти двоє людей: Адріан Марглевскі (Adrian Marglewski) 01.04.1996 р.н., житель м.Краків і Томаш Рафал Шімковьяк (Tomasz Rafal Szimkowiak) 24.01.1993 р.н.

«Обидва громадяни Польщі, послідовники праворадикальної організації «Фаланга», члени якої брали участь в бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих «ЛНР» і «ДНР», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, як іноземці приїхали в Закарпаття (через КПП «Ужгород» на словацько-українському кордоні), де оселилися (хостел по вул. Толстого в Ужгороді), якими телефонами користувалися для координації дій.

Іноземці скоїли дві спроби підпалу. Перша - о 1:00 ночі 4 лютого. Оскільки наслідки підпалу здалися злочинцям незначними, в 4:08 вони зробили ще одну спробу підпалу, купивши перед цим на одній з АЗС бензин в пластиковій тарі.

Вранці рейсовим автобусом іноземці виїхали за межі України через пункт «Ужгород» на українсько-словацькому кордоні.

Раніше губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль вже заявляв, що спробу підпалу офісу «Товариства угорської культури» в Ужгороді здійснили праві радикали однієї з країн Євросоюзу.

Нагадаємо, на Закарпатті підпалили позашляховик депутата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: