Москаль повідомив, хто хотів підпалити союз угорців в Ужгороді

Читать на русском
Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль заявив, що спробу підпалу офісу «Товариства угорської культури» в Ужгороді здійснили праві радикали однієї з країн Євросоюзу.

Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль заявив, що спробу підпалу офісу «Товариства угорської культури» в Ужгороді здійснили праві радикали однієї з країн Євросоюзу.

За словами Москаля, правоохоронні органи встановили особи зловмисників, передає «Слово і Діло».

Навіщо МЗС вирішило повернути представництво в Ужгороді?Кабмін ухвалив рішення про відновлення роботи представництва Міністерства закордонних справ в Ужгороді. З чим це пов'язано, розбирались експерти.

«Злочинці - іноземці, це двоє молодих хлопців із праворадикальної організації однієї з країн Євросоюзу... Відразу можу сказати, що це не громадяни Угорщини. Члени цієї організації брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих «ЛНР» і «ДНР», вони сповідують ідеологію панславізму під егідою Росії, підтримують політику Путіна і тісно контактують із російськими правими Лимонова», - сказав Москаль.

За словами губернатора, працівники СБУ ідентифікували цих людей за допомогою камер відеоспостереження, встановили, в якому хостелі вони проживали, де купували пальне для підпалу, та коли перетнули кордон із Україною.

Москаль додав, що правоохоронцям відомі їхні прізвища, адреси і паспортні дані. Обом іноземцям, які вже перебувають за межами України, заочно буде оголошено підозру, після чого їх оголосять у міжнародний розшук.

Нагадаємо, спробу підпалу союзу угорців в Ужгороді також прокоментував міністр закордонних справ Павло Клімкін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: