У Закарпатській області від ускладнень кору померла дитина

Читать на русском
Основною причиною збільшення захворюваності на кір медики вважають відмову батьків вакцинувати дітей. Єдиний захист від кору - це вакцинація, застерігають лікарі.

4-річна дівчинка з села Лази Тячівського району померла в Мукачівській обласній дитячій лікарні через ускладнення від кору - пневмонії.

Про це повідомив головний лікар Тячівської РЛ №1 Федір Яринич під час зустрічі з представниками районної влади, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, два тижні тому в важкому стані дівчинку з Лаз госпіталізували в Тячівську РБ № 1. На наступну добу її спецавтомобілем транспортували в супроводі дитячих реаніматологів в Мукачівську лікарню, де дівчинка пробула 12 днів.

Офіційно підтверджено, що дитина померла в лікарні.

«Дівчинка мала ускладнення кору - важку пневмонію з дихальною недостатністю і без наркозно-дихального апарату не могла обходитися», - зазначив головний лікар.

«На сьогодні в Тячівської лікарні на лікуванні перебувають 40 хворих на кір, з них 12 дорослих. Через те що інфекційне відділення лікарні розраховане тільки на 30 ліжок, додатково на базі відділення отоларингології розгорнуто 15 ліжок. Поки що динаміка захворювання на кір в районі ще не пішла на спад. Щодня до медиків екстреної допомоги звертаються 3-4 хворих на кір», - розповів Федір Яринич.

Основною причиною збільшення захворюваності на кір медики вважають відмову батьків вакцинувати дітей. Єдиний захист від кору - це вакцинація, застерігають лікарі.

Раніше в МОЗ повідомили, поставок яких вакцин чекають в лютому.

Відзначимо також, в Україні рівень вакцинації від кору виріс в два рази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: