У Держстаті назвали найбільш затребувані професії в найближчі п'ять років

Читать на русском
Заступник голови Державної служби зайнятості розповів, які професії на ринку праці будуть найбільш затребувані.

Заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко вважає, що інноваційні професії будуть користуватися найбільшим попитом в майбутньому.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНН.

«Прогноз на найближчі 5 років дуже простий. Такі професії як продавець, менеджер, економіст, юрист і ряд інших застарілих професій будуть відмирати. І батьки, які відправили своїх дітей вчитися на ці спеціальності, фактично прирікають їх на безробіття в майбутньому. При цьому всі нові, інноваційні професії будуть користуватися найбільшим попитом», - заявив він.

На його погляд, вже зараз, і в найближчому майбутньому у роботодавців буде високий попит на кваліфіковані кадри, які можуть постійно вчитися.

Українців стає менше: як змінилася демографічна ситуація в країні за 4 рокиСтаном на 1 листопада 2017 року населення України становило 42 млн 248 тис. 600 осіб. За чотири роки українців стало менше на 6,7%.

«Проблема в тому, що ми сьогодні хочемо жити ще за радянськими стандартами: закінчили університет і хочемо прийти на якесь тепло робоче місце і сидіти весь час нічого не робити. Той час минув. Сьогодні технології змінюються кожні два роки. Тобто кожні два роки працівник або оновлює свої знання, навчаючись дистанційно або он-лайн, мається на увазі не вищу освіту, а будь-які освітні платформи, курси або переучується», - говорить Кравченко.

Він підкреслив, що роботодавці також повинні вчити робочий персонал, а не, як це відбувається зараз: закуповують нове обладнання і хочуть, щоб люди відразу вміли з ним працювати.

Він додав, що через 5 років може змінитися і ринок праці.

«Хтось вважає, що більшість перейде у фріланс. Хтось - що це будуть самозайняті люди», - уточнив Кравченко.

На його погляд, на сьогодні в Україні є кадрова криза в медицині, але і питання до оплати праці медиків також дуже великі. За його словами, не вистачає інженерів, агрономів, людей, які несуть інтелектуальний продукт.

Дискримінація українців за кордоном: як домогтися моральної компенсаціїАналітики «Слова і Діла» відстежили найгучніші випадки дискримінації українських заробітчан. Також ми дізналися в юриста, як діяти в таких випадках.

Кравченко зазначив, що є величезний потенціал в інженерній сфері, але таких фахівців у нас стає все менше і менше.

«З огляду на це, найбільш затребуваними професіями в найближчому майбутньому стануть інженери, лікарі, програмісти», - резюмував Кравченко.

Раніше аналітики порталу розповіли, чи стали українці жити краще.

Як змінилася демографічна ситуація в Україні з 2013 по 2017 рік - за посиланням.

Також, ми розповіли про найбільш відомі випадки дискримінації українських заробітчан за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: